Prestasjonsangst

Enn om jeg får blackout?

Prestasjonsangst er angst for å dumme seg ut eller for å ikke strekke til i en gitt situasjon. Det kan handle om frykt for å snakke foran forsamlinger, frykt for å holde tale, angst for å gå på date, sceneskrekk, eksamensangst, eller lignende problemstillinger.

Symptomer på prestasjonsangst:

  • Bekymring og gruing.
  • Panikksymptomer (se panikkangst)

Angst for angsten kan skape mye bekymring, og de fleste med prestasjonsangst er redde for at andre skal se at de stammer, skjelver, rødmer eller lignende. Mange er  redde for å få jernteppe, glemme hva de skal si, og ikke klare å koble seg på igjen. Det er vanlig å bruke mye tid på bekymring og gruing - ofte dager og uker.

Metakognitiv terapi for prestasjonsangst

Det finnes psykologer og andre fagpersoner som spesialisert seg på å holde kurs for mennesker med prestasjonsangst, da særlig prestasjonsangst i forbindelse med det å snakke for forsamlinger. Disse kursene er ofte svært gode. Metakognitiv terapi og kognitiv atferdsterapi er gode behandlingsvalg ved taleangst. Finn en behandler som har erfaring med akkurat det du sliter med.

I metakognitiv terapi lærer du: 

  • Hva angst og jernteppe er.
  • Å ta kontroll over grubling og bekymring slik at du kan bruke tiden mer konstruktivt - til arbeid, forberedelse, og avslapning.
  • Hjelpe deg å bli trygg på hvordan du framstår når du har angst.
  • Å holde fokus og prestere til tross for angstsymptomer.

Hvis dette høres ut som noe for deg, kan du enkelt bestille en time i vår kalender.

"Hva kan jeg forvente?"

👉 Klikk her for å lese hvordan et behandlingsforløp hos oss ser ut.

Starter 1. mai
Gratis webinarserie
En 4 dagers gratis webinarserie for deg som sliter med angst og bekymring. Med psykolog Sunniva Itland.
Starter
torsdag 8. august
Workshop mot angst, stress & bekymring
Få verktøyene du trenger for å overvinne depresjon, nedstemthet, og lav selvfølelse i vår 12 ukers nettbaserte workshop.
Ofte når vi sliter med psykiske vansker har vi kjørt oss fast i et spor som ikke leder noe godt sted. Men så fortsetter vi likevel, og stanger hodet i veggen med metoder som ikke fungerer. Hvis du har strevd med uro, angst, eller nedstemthet en stund, så kan det være bra å oppsøke hjelp. Vi vet hva som skal til for å få det bedre.

Bestill time nå!

Vi tilbyr time i Oslo og Online. Finn ut hvordan du kan bli bedre!

Noen av våre psykologer

Send oss en melding!

Er du usikker? 
Spør oss!

Få svar fra en av våre terapeuter innen to arbeidsdager. Du kan også sende en mail til info@mkt-oslo.no
Hei! Jeg er en av psykologene som kan svare deg på spørsmål relatert til terapi og bestillinger ved MKT-Oslo. Jeg ser frem til å høre fra deg.