Sjalusi

OM SJALUSI

Sjalusi beskrives ofte som en blanding av mistenksomhet, sinne, usikkerhet og redsel for å miste den man er glad i. Sjalusi er som regel vondt og ødeleggende både for den som føler seg sjalu, og for den som blir utsatt for det.

De fleste kan kjenne på sjalusi av og til, men når denne følelsen kommer for ofte, i for mange situasjoner, og uten grunn, kaller vi det sykelig sjalusi. Sykelig sjalusi har ofte bakgrunn i en vanskelig oppvekst, dårlig selvfølelse, eller negative erfaringer med svik og utroskap. Dersom du har slike negative erfaringer, kan du fort ende opp med å være sjalu også i forhold hvor det ikke er noen grunn til å være mistenksom eller usikker. Sykelig sjalusi vil ofte ødelegge forholdet på sikt, men trenger heldigvis ikke være vanskelig å behandle.

SYMPTOMER PÅ SJALUSI:

  • Du bruker mye tid til å bekymre deg for at din partner skal være utro, flørte, eller bli interessert i andre selv om det ikke er noe som tilsier at du burde være bekymret for dette.
  • Du følger med på hvem din partner har kontakt med på jobb, skole, sosiale medier etc.
  • Du holder øye med hvor din partner er til enhver tid, og hvem han/hun har kontakt med.
  • Du går gjennom din partners samtaler og leter etter tegn til flørt/interesse.
  • Du følger med på din partners blikk og hvorvidt/hvordan han/hun ser på andre når dere går på gaten.
  • Du følger med på hvordan din partner oppfører seg i samtale med andre når dere er ute blant folk.
  • Du ønsker helst at din partner skal holde seg hjemme, eller i alle fall ikke være alene på fest, byen eller blant attraktive mennesker.
  • Du grubler over hendelser fra fortiden og hva som kan ha hendt som du ikke vet om.
  • Du ser etter tegn på at din partner har vært utro, som for eksempel endringer i leiligheten, eiendeler fra andre personer, en fremmed lukt, endringer i atferd etc.
  • Du ber om bekreftelse på at din partner er glad i deg gjennom ord eller handlinger.

Sjalusi kan som regel behandles ganske raskt og med godt resultat, men det forutsetter at den som er sjalu i noen grad er klar over at problemet er overdrevet. I en behandling for sjalusi vil vi utforske dine triggere. Vi vil deretter lete etter eskalerende, onde sirkler i måten du forholder deg til dine triggere på. Du vil få konkrete øvelser og  hjemmeoppgaver slik at du kan lære å gi slipp på tanke-, oppmerksomhets-, og handlingsmønstre som holder deg fanget i sjalusi.

Kontakt oss gjerne dersom du ønsker mer informasjon, eller bestill en time direkte i vår kalender.

Vi tilbyr time i Oslo og Online

KONTAKT

TELEFON

Ma. - Fre. 09:00 - 17:00

EPOST

Svar innen 24 timer

ADRESSE

Slemdalsveien 70A
0370 OSLO

SEND MELDING

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.