FORLØP

hvordan foregår det?

Timebestilling og behandling – hvordan foregår det?

Vi legger ut timer fortløpende. Hvis du finner en ledig time i kalenderen, betyr det at vi har mulighet til å følge opp på ukentlig basis. Videre timer avtales direkte med din behandler. Du trenger ingen henvisning for å bestille time hos oss, og du må heller ikke ha noen diagnose. ​Du bestemmer selv hvor mange timer du vil ha, hvor ofte du vil komme, og når du vil avslutte. Vi jobber med et bredt spekter av problemstillinger og alvorlighetsgrader, fra sortering og rådgivning, til behandling av tyngre psykiske lidelser. I modellen under kan du se hvordan et behandlingsforløp ofte kan arte seg.

01

Kontakt
Send oss en mail, ring oss, eller bestill time direkte i vår kalender. Det er opp til deg om du vil skrive litt om deg selv og hva du ønsker hjelp med, eller om du vil fortelle når vi møtes.

02

Oversikt
Behandlingen starter med en eller flere inntakssamtaler hvor vi går gjennom dine plager og behandlingsmål. Vi vil også spørre litt om din bakgrunn, og gå gjennom rammeverket for behandling. Du vil få den tiden du trenger til å føle deg komfortabel, fortelle, og få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Den første samtalen kan kjennes litt overveldende, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte. Dette er helt normalt. Det viktigste er å dele det du har på hjertet. Vår oppgave er å lytte og stille spørsmål som hjelper oss til å sortere, utforske, og finne mønstre.

03

Behandlingsplan
Deretter vil din psykolog foreslå ett eller flere alternativer til hvordan dere kan arbeide med dine vansker. Som regel vil vi lage en visuell fremstilling som gjør det enkelt for deg å se hva som skal til for at du skal få det bedre. Behandlingsplanen kan endres underveis i behandlingen ved behov.

04

Behandling
Behandlingen starter som regel etter 1-3 timer. Effektiv behandling krever at man setter av tid og energi også mellom samtalene. Derfor er det viktig at du er komfortabel med arbeidsmetoden, og at du får svar på alle spørsmål du måtte ha før vi setter i gang. Du vil få konkrete hjemmeoppgaver som vil hjelpe deg å nå dine mål.

05

Avslutning
Når du er fornøyd med resultatene du har oppnådd bruker vi ofte 1-2 timer på å lage en oversikt over behandlingen hvor vi skriver ned viktige punkter du vil huske, og lager en plan for hvordan du skal opprettholde resultatene du har oppnådd, og hva du skal gjøre om du merker at du er på vei til å få et tilbakefall, eller begynner å gå tilbake i gamle mønstre.

06

Livet
Nå skal du ut og leve livet med nye ideer og verktøy. Forhåpentligvis vil du kjenne deg mer glad og energisk, mer tilstedeværende, og mer i stand til å leve slik du ønsker. Vi anbefaler at du tar frem tilbakefallsplanen fra tid til annen, og at du fortsetter å ha fokus på det du har lært i behandlingen i noen tid etter avslutning. Du er selvfølgelig velkommen til å ta kontakt også etter avsluttet behandling dersom du skulle ha behov for det.

Har du flere spørsmål?

Det kan være vanskelig å velge en psykolog eller en behandlingstilnærming, og det er viktig for oss at du føler at du har fått svar på det du lurer på før du bestemmer deg. Dersom noe skulle være uklart, eller du skulle ha spørsmål om behandling eller om oss som du ikke finner svar på på sidene våre, er du velkommen til å ta kontakt på info@mkt-oslo.no. Husk, ingen spørsmål er dumme.
BESTILL TIME
Vi tilbyr timer i Oslo og Online

KONTAKT

TELEFON

Ma. - Fre. 09:00 - 17:00

EPOST

Svar innen 24 timer

ADRESSE

Universitetsgata 24
0162 OSLO

SEND MELDING

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.