Overvinn depresjon, lav selvfølelse & nedstemthet på
12 uker

Få verktøyene du trenger for å overvinne depresjon, nedstemthet, og lav selvfølelse for godt i vår nettbaserte workshop - helt anonymt

Starter
2024
Ledige plasser
00
Dager
00
Timer
00
Min.
00
Sek.
Påmeldingen er stengt.
Neste workshop starter
2024
Meld deg på ventelisten og få beskjed når påmeldingen åpner (ikke bindende).
Meld meg på venteliste!

Depresjon gjør at du føler deg ensom og mislykket

Selv om det er anslått at omtrent 10 % av voksne Norge lider av depresjon, har ikke alle fått en klinisk diagnose. Hvis du sliter med depresjon eller lav selvfølelse vil du kanskje kjenne igjen noen av disse symptomene:
 • Gjentagende negative tanker og en følelse av håpløshet og indre uro
 • Følelse av skyld eller lav selvtillit, og unngåelse av sosiale sammenhenger
 • Mangel på glede over aktiviteter og problemer med å komme i gang med ting du burde gjøre
 • Lite energi og trøtthet, selv om du får nok søvn
 • Problemer med å konsentrere deg om oppgaver
 • En følelse av håpløshet knyttet til fremtiden, og kanskje tanker om selvmord
I tillegg til den emosjonelle og psykiske smerten du føler på, kan du også få symptomer som går ut over selvtilliten din – for eksempel problemer med å fungere på jobb eller ta vare på relasjoner.

For å bryte de negative spiralene trenger du hjelp, og selv om medisiner kan fungere for noen, kan andre oppleve ubehagelige bivirkninger eller avhengighet.

Tradisjonell terapi er et annet alternativ, men suksessraten er ikke spesielt høy, og vellykket behandling tar ofte lang tid.

Hva er grubling?
- og hvilken rolle spiller negative tankemønstre i depresjon, lav selvtillit og nedstemthet?

Depresjon er en ond sirkel fordi den holder deg fanget i vedvarende negative tankemønstre som du aldri klarer å komme til bunns i. Jo mer du grubler, jo mer fastlåst blir du i de depressive mønstrene, og følelsen av håpløshet øker. Depresjon og lav selvfølelse kan være vanskelig å behandle med tradisjonelle terapier.

Hvis du sliter med depresjon, lav selvtillit eller nedstemthet, har du kanskje allerede prøvd følgende for å føle deg bedre:
Du har prøvd "å ta deg sammen"
Depresjon er en kompleks lidelse som drives av en rekke selvforsterkende sirkler i måten man tenker og bruker oppmerksomheten på. Ideen om at man kan skjerpe seg ut av depresjon er utdatert og lite hjelpsom, og fører ofte til skyldfølelse over at du ikke klarer å «fikse» deg selv
Du har prøvd medisiner & trening
Reseptbelagt medisin hjelper gjennom å forstyrre tankemønstre, men mister effekt over tid og kan føre til avhengighet. Trening kan være til hjelp, og kan gjøre at du føler deg midlertidig bedre, men løser sjelden problemet på sikt.
Du har prøvd tradisjonell terapi
Kognitiv atferdsterapi har vist seg å være hjelpsomt mot depresjon, men har en høy tilbakefallsrate. Andre typer samtaleterapi har som regel en lavere suksessrate fordi de ofte fører til enda mer grubling og innoverfokus.
SANNHETEN ER AT

Tradisjonell terapi har begrenset effekt mot depresjon og lav selvfølelse

Inntil nylig har det vært to hovedtilnærminger innen behandling av depresjon og lav selvfølelse:

Samtaleterapi, som for eksempel psykoterapi, forsøker å motvirke depresjon og lav selvfølelse gjennom å hjelpe deg å bevisstgjøre og prosessere tidligere opplevelser og traumer for å komme til roten av problemet.

Målet med denne typen terapi er at du skal bearbeide og løse mentale konflikter, og gjennom det kunne godta deg selv som du er. Denne tilnærmingen er per definisjon tidkrevende, og derfor ofte kostbar, og uten garanti for at du oppnår resultatet du ønsker.
Kognitiv atferdsterapi sikter på å gi deg de mentale verktøyene du trenger for å utfordre negative tankemønstre og feilaktige tanker om seg selv og verden.

Det er en nyere og for mange mer praktisk tilnærming til å behandle depresjon og lav selvfølelse.

Kognitiv atferdsterapi har en suksessrate på omtrent 50 %, men rundt 80% får tilbakefall.

Metakognitiv terapi (MKT) har derimot en mye høyere suksessrate, og andelen som opplever tilbakefall er lavere enn 20 %.

80 % av personer med depresjon og lav selvfølelse blir friske med metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi er en ny, forskningsbasert metode som har vist seg å fungere svært godt mot depresjon og lav selvfølelse.

Metakognitiv terapi har mer til felles med kognitiv atferdsterapi enn med tradisjonell psykoterapi.

Det er en praktisk metode som gir deg verktøy til å håndtere negative tanker, manglende energi, og lavt selvbilde.


Men der kognitiv terapi prøver å hjelpe deg med å utfordre negative tanker og erstatte dem med positive, hjelper metakognitiv terapi deg å ta styring over selve tanke- og oppmerksomhetsprosessene.

I stedet for å gå dypere inn i tankene dine, lærer du å stoppe grublingen. Studier indikerer at metakognitiv terapi har en suksessrate på 75-80 % ved behandling av depresjon, og at tilbakefallsraten er på under 20%.

Si farvel til klinisk depresjon for godt

Vonde følelser er en vanlig del av livet. Alle kjenner på tomhet, energimangel, og tristhet fra tid til annen. Men når du lider av depresjon er de tunge følelsene og den dårlige selvfølelsen der mye av tiden.

I workshopen lærer du strategier for hvordan du kan håndtere vonde følelser og dårlige dager, slik at de ikke utvikler seg til en tung og langvarig depressiv episode. Over 80% av deltakerne våre lærer hvordan de kan håndtere negative tanker og vonde følelser på en slik måte at de kan føle seg bra og nyte livet igjen.

Når du har verktøyene du trenger til å overvinne depresjon kan du:
Nyte livet i stedet for å bare komme deg gjennom dagene
Få ro i sinnet uten å bli dratt inn i en konstant negativ indre dialog
Slutte å føle skyld over å være til byrde for andre
Faktisk nyte å tilbringe tid med venner og familie
Si farvel til stadig bekymring og uro som kommer med depresjon og nedstemthet
Finne glede i interesser og hobbyer igjen
Føle deg tilfreds og sosial, ikke nedtrykt og sliten
Slippe den konstante følelsen av håpløshet og klare å se lyst på fremtiden
Få tilbake evnen til å fokusere på oppgaver
Stoppe den endeløse syklusen av negative tanker, selvklandring, og lav selvfølelse

Dette er virkelige resultater som du kan oppnå

I løpet av 12 uker kan du bli fri fra depresjon og lav selvfølelse for godt

Vi introduserer workshop mot depresjon og lav selvfølelse

Et tolv uker langt program som består av syv workshoper på to timer + fem økter med spørsmål og svar. I løpet av disse 12 ukene vil våre erfarne metakognitive terapeuter guide deg ut av depresjon, nedstemthet, og lav selvfølelse

Syv ukentlige workshoper på nett
Bli med hjemme fra din egen sofa og få kunnskapen, verktøyene, og øvelsene du trenger for å overvinne depresjon og nedstemthet for godt
Anonym gruppedeltakelse
Gruppeøkter gir like gode resultat som individuelle økter, men er mye billigere. Du forblir anonym gjennom hele kurset, men likevel oppleve et fellesskap med andre som har lignende utfordringer som deg
Støtte og tilgang til erfarne metakognitive psykologer
Erfarne metakognitive psykologer guider deg gjennom kurset og er tilgjengelige mellom øktene via telefon og krypterte meldinger, og Q&As hvor du kan stille spørsmål og få svar på det du lurer på
Hvordan det FUNGERER
Slik fungerer workshopen
Du deltar på syv to timer lange workshoper ledet av en erfaren MKT-psykolog. I øktene guider terapeuten deg gjennom kunnskap og praktiske øvelser som hjelper deg å avbryte negative tankemønstre og andre prosesser som opprettholder nedstemthet og lav selvfølelse.

Du trenger ikke å oppgi noen personlige opplysninger for å få hjelp av MKT, og kan være fullstendig anonym gjennom hele prosessen.
Uke 1 - modul 1
Hva opprettholder nedstemthet og lav selvfølelse?
I første modul lærer du om mekanismene som gjør at depresjonen ikke slipper taket. Når du vet hvilke mestringsstrategier som holder nedstemthet og lav selvfølelse gående, kan du begynne å bryte de onde sirklene slik at du kan få det bedre.

Fokus for samling 1 er å bli mer bevisst, og å avbryte negative tankespiraler. Du får konkrete øvelser som hjelper deg å få det til i hverdagen slik at du slipper å være fanget i negative tanker mye av tiden.
Kunnskap om hva som skaper og vedlikeholder nedstemthet og lav selvfølelse
Verktøy for å avbryte negative tankesirkler og grubling
En øvelse som hjelper deg å styre oppmerksomheten på en mer hensiktsmessig måte, slik at du kan være mer tilstede der du er
Uke 2 - modul 2
Er grubling ukontrollerbart?
Når du lider av nedstemthet og lav selvfølelse kjennes det umulig å komme fri fra de negative tankestrømmene.

I uke 2 lærer du praktiske teknikker og øvelser som hjelper deg å stoppe syklusene med negativ grubling og lav selvfølelse.
Forstå hvorfor tidligere forsøk på å stoppe negative tanker har mislyktes
Lær praktiske strategier for å avbryte negative tankespiraler i det de oppstår
Øk tiltroen til at du selv bestemmer hvor mye tid du vil bruke på vonde tanker og følelser
Uke 3 - modul 3
Strategier som skaper problemer
I tredje modul ser vi nærmere på vanlige mestringsstrategier og diskuterer hvordan de kan slå tilbake på deg og forverre nedstemthet og lav selvfølelse

Strategier som å gjøre mindre, sove mer, og være mindre sosial skaper mer tid til å gruble, og bidrar til å forverre følelsen av nedstemthet og lav selvtillit på flere måter
Hva er lurt å gjøre og hva er ikke lurt å gjøre for å håndtere nedstemthet og dårlige dager
Kunnskap om hvordan mestringsstrategier kan bidra til å opprettholde nedstemthet og lav selvfølelse
Hjemmeoppgaver som hjelper deg å bryte gamle tanke- og handlingsmønstre
Uke 4  
Implementeringsuke med Q&A
Å endre tanke- og handlingsmøntre kan være en stor jobb. Implementeringsuka er en anledning til å la ny kunnskap synke inn, og få ro til å øve på det du har lært

Denne uka inneholder også en 60-minutters live Q&A-økt hvor du får muligheten til å stille spørsmål om ting du lurer på eller synes er vanskelig. Du kan også ta kontakt i vårt krypterte meldingssystem hvis du trenger hjelp med deler av programmet
Uke 5 - modul 4
Er grubling nyttig?
For å løse problemer og tenke kritisk må vi ha evnen til grundig tenkning og analyse. Men for mye grubling fører til angst, lav selvfølelse, og nedstemthet

Modul 4 dekker hvordan du kan håndtere problemer og stressende situasjoner på en konstruktiv måte uten å overtenke

Du får klarhet i hva som er nyttig tenking og refleksjon, og hva som er destruktiv grubling

I Modul 4 lærer du også strategier for å takle stressende hendelser uten å bli overveldet eller selvdestruktiv.
Få nye perspektiver på tankemønstrene dine slik at du ta bevisste valg
Hvordan takle utfordrende situasjoner og stressende hendelser uten å overtenke
Forstå dynamikken mellom stress og bekymring, og lær hvordan du kan håndtere stress på en mer produktiv måte
Uke 6
Implementeringsuke med Q&A
Å endre tanke- og handlingsmøntre kan være en stor jobb. Implementeringsuka er en anledning til å la ny kunnskap synke inn, og få ro til å øve på det du har lært

Denne uka inneholder også en 60-minutters live Q&A-økt hvor du får muligheten til å stille spørsmål om ting du lurer på eller synes er vanskelig. Du kan også ta kontakt i vårt krypterte meldingssystem hvis du trenger hjelp med deler av programmet
Uke 7 - modul 5
Hvordan håndtere dårlige dager?
I modul 5 lærer du hvordan du kan håndtere naturlige svingninger i humør, motivasjon, og selvfølelse uten å bli trukket inn i negative spiraler som skaper langvarig nedstemthet og tiltaksløshet

Dårlige dager trenger ikke bli starten på en dårlig periode.
Hvordan unngå å bli trukket ned når du har en dårlig dag eller periode
Hvordan handle uten motivasjon, og hva du kan gjøre for å skape mer energi
Bedre evne til å takle naturlige humørsvingninger ved å la sinnet regulere seg selv
Uke 8
Implementeringsuke med Q&A
Å endre tanke- og handlingsmøntre kan være en stor jobb. Implementeringsuka er en anledning til å la ny kunnskap synke inn, og få ro til å øve på det du har lært

Denne uka inneholder også en 60-minutters live Q&A-økt hvor du får muligheten til å stille spørsmål om ting du lurer på eller synes er vanskelig. Du kan også ta kontakt i vårt krypterte meldingssystem hvis du trenger hjelp med deler av programmet
Uke 9 - modul 6
Lag en plan!
I modul 6 lager du en oversikt over det du har lært, og en plan for hvordan du skal håndtere triggere og vanskelige situasjoner i fremtiden slik at du unngår å falle tilbake til gamle tankemønstre

Ved å lage en tilbakefallsplan kan du unngå fremtidige depressive episoder og kronisk lav selvfølelse

Nøkkelpunkter:
Oversikt over de større mønstrene som opprettholder og skaper depresjon og lav selvfølelse
En handlingsrettet plan du kan bruke hvis du merker at du begynner å falle tilbake til gamle mønstre
En praktisk oversikt over hvordan du kan opprettholde og fortsette bedringen på egen hånd
Uke 10 og 11
Implementeringsuker med Q&A
Å endre tanke- og handlingsmøntre kan være en stor jobb. Implementeringsukene er en anledning til å la ny kunnskap synke inn, og få ro til å øve på det du har lært

Disse ukene inneholder også to 60-minutters live Q&A-økter hvor du får muligheten til å stille spørsmål om ting du lurer på eller synes er vanskelig. Du kan også ta kontakt i vårt krypterte meldingssystem hvis du trenger hjelp med deler av programmet.
Uke 12 - modul 7
Løse problemer
I modul 7 setter vi fokus på vanlige fallgruver og problemer du kan oppleve etter workshopen

Her får du muligheten til å stille spørsmål og ta opp utfordringer du har opplevd gjennom workshopen og tema du ønsker å gå mer i dybden på

Dette er også en mulighet til å få tilbakemeldinger fra kurslederen, og å justere tilbakefallsplanen i lys av erfaringer fra de siste ukene
Uke 13
Ytterligere støtte
Vi tilbyr støtte gjennom hele workshopen gjennom interaktive moduler, 60-minutters økter med spørsmål og svar (Q&A), og gjennom krypterte meldinger dersom du har behov for å snakke med oss mellom øktene.

I tillegg kan du se alle opptak fra workshopen i tolv måneder etter at kurset er over.

Hvis du vil gå gjennom innholdet på nytt eller repetere teknikker og øvelser, kan du altså gjøre dette i et helt år etter at workshopen er over.

For å få livstidstilgang til workshopen kan du også laste ned videoene til din egen datamaskin.

Dette er inkludert i MKT workshop for depresjon

7 moduler med kunnskap & øvelser

Du får tilgang til modulene i ett år slik at du kan jobbe med oppgaver i ditt eget tempo. Hvis du vil beholde opptakene lenger, kan du også laste dem ned

Støtte mellom samlingene

Du kan delta på fem valgfrie økter med Q&A mellom samlingene. I tillegg kan du alltid sende meldinger og få svar helt trygt gjennom vårt krypterte meldingssystem

Symptomskjema

Kartlegg symptomer, utfordringer, og bedring gjennom å fylle ut ukentlig symptomskjema slik at du kan få personlige tilbakemeldinger ved behov

Nedlastbare PDFer

Nedlastbare PDFer fra hver samling slik at du har enkel tilgang til innholdet fra workshopen hvor som helst og når som helst

Praktiske hjemmeoppgaver

Hjemmeoppgaver hjelper deg å implementere teknikker som bedrer symptomene og hjelper deg å håndtere nedstemthet og negative tanker på en bedre måte

Erfaringsdeling fra gruppa

Du er ikke alene. Som del av en gruppe får du lære sammen med andre og dele erfaringer, utfordringer og tanker - samtidig som dere alle er fullstendig anonyme

80 % av personer som går gjennom MKT for depresjon, er ikke lenger klassifiserte som «klinisk deprimert»

"Det var verdt å investere i min egen mentale helse."

“Jeg har prøvd vanlige psykologer før, og kognitiv terapi. Følte meg bedre humør der og da, men fikk ikke hjelp med tankene. Jeg ble aldri bedre i lengden. Likte spesielt de spesifikke verktøyene vi lærte for å håndtere grubling!“
Olav, 49
“Er blitt flinkere til å ikke gruble og bekymre meg så mye. Jeg trenger ikke hvile så mye og merker at jeg tør si mer ifra om det er noe.”
Hanna, 25
“Jeg har det mye bedre. Jeg aksepterer mye mer at jeg har dårligere dager og henger meg ikke så mye opp i hvorfor jeg har det. Hadde egentlig mistet truen på at terapi skulle fungere. Anbefaler dette på det sterkeste.”
Eskil, 37
“Jeg vil si min tidligere erfaring med terapi har vært skuffende, og skjønner nå at samtalene med psykolog bidro til at jeg gikk dypere inn i meg selv. Workshopen har gitt meg nye strategier og en ny forståelse som gjør at jeg har det bedre.”
Mina 25

Overvinn depresjonen og ta livet tilbake

MØT DIN SPESIALIST PÅ DEPRESJON OG selvfølelse, OG LEDENDE MKT-PSYKOLOG
Hei, jeg heter Erik!
Jeg er utdannet psykolog ved Lunds universitet i Sverige og har jobbet som psykolog i mange år.

Jeg er spesialisert innen både kognitiv og metakognitiv terapi, og har behandlet pasienter med en rekke forskjellige lidelser – fra stressrelaterte problemer på jobb, depresjon og angst til mer alvorlige sinnslidelser.

Jeg brenner for MKT, fordi jeg har sett med egne øyne hvor effektiv metoden er for å behandle stemningslidelser. Jeg har blitt en så stor forkjemper for MKT, at jeg nå kun jobber ut fra denne metoden.

Min filosofi som terapeut er at du alltid skal føle deg hørt og respektert, og at behandlingen skal være meningsfull, forståelig og gi tydelige forbedringer.

Jeg ser frem til å bli kjent med deg og hjelpe deg å implementere verktøyene fra metakognitiv terapi i ditt liv.

Hvordan skiller workshopen seg fra andre typer terapi?

Andre typer terapi

 • Fokuserer på innholdet i tankene dine
 • Bruker introspeksjon for å løse depresjon, nedstemthet, og lav selvfølelse
 • Krever ofte at du snakker om traumer og vonde opplevelser i detalj med et mål om å bearbeide
 • Varer ofte over flere år med ukentlige timer
  på kontor
 • Som regel ledet av utdannede terapeuter
 • Som regel ikke mulig å stille spørsmål mellom timene
 • Du får ingen klar forståelse av fremgangen fra den ene økten til den neste
 • Vist å ha en suksessrate på høyst 50% og en tilbakefallsprosent på 80% i behandling av depresjon og nedstemthet

Metakognitiv terapi

 • Hjelper deg å fokusere mindre på tanker og følelser, og å engasjere deg mer i verden rundt deg
 • Gir deg verktøy til å bryte negative tankemønstre slik at triggere ikke sender deg inn i en spiral av negative tankemønstre
 • Hjelper deg å styre oppmerksomheten, noe som gir bedre konsentrasjon på jobb og i sosiale situasjoner
 • Online moduler slik at du kan delta anonymt hjemme fra din egen sofa
 • Ledes av erfarne metakognitive terapeuter
 • Tilgang til kursleder gjennom krypterte meldinger og livesamlinger i hele kursperioden
 • Gir deg praktiske steg for hvordan du kan håndtere lav selvtillit og depresjon, slik at du kan bryte syklusen av negativ tenking
 • Gir en suksessrate på 80 % på bare 6–12 økter, og en tilbakefallsprosent på 20 % i behandling av depresjon

Hvordan skiller workshopen seg fra andre typer terapi?

 • Fokuserer på å endre eller jobbe med tanker og følelser
 • Våre workshop hjelper deg å fokusere mindre på tanker og følelser, og mer på livet
 • Sentrert rundt å bearbeide fortiden, snakke om innholdet i problemene og bekymringene dine
 • Hjelper deg å ta kontroll over bekymringsprosessen og andre kognitive prosesser som skaper og vedlikeholder angst
 • Typisk 45-minutters behandlingstimer en gang per uke
 • Ukentlige 2-timers samlinger online slik at du kan delta anonymt hjemme fra din egen sofa
 • Krever ofte at du snakker om traumer og vonde opplevelser i detalj med et mål om å bearbeide
 • Lærer deg å styre oppmerksomheten så du kan fokusere mindre på ting som trigger deg
 • Som regel ledet av utdannede terapeuter
 • Utviklet og ledet av sertifiserte metakognitive terapeuter
 • Som regel ikke mulig å stille spørsmål mellom timene
 • Tilgang til kursleder gjennom krypterte meldinger i hele kursperioden
 • Gir av og til rammeverk eller øvelser du kan bruke for å få det bedre
 • Gir deg forskningsbaserte steg-for-steg øvelser, hjemmeoppgaver, og tydelige retningslinjer som drastisk reduserer bekymring og angst
 • Varer ofte over flere år med ukentlige timer, og gir høyst 50% suksessrate
 • Tar kun 6-7 dobbeltimer og gir 80% suksessrate i å behandle bekymringer og angst

Hva tidligere
workshopdeltagere sier

Irina, 64
“Jeg har det bra. Workshopen har styrket meg og gitt meg nye kunnskaper. Jeg har trent en del på det vi lærte og skal fortsette med det framover. Jeg har tro på at det hjelper meg å unngå depresjon i fremtiden eller å minimalisere den i omfang og karakter. ”
Siri, 27
“Jeg har det mye bedre på jobb. jeg klarer å la tanker om at jeg ikke er bra nok eller at folk ikke liker meg ligge i fred.”
Eirik, 37
“Likte de spesifikke verktøyene vi fikk for å håndtere grubling. Anbefaler kurset på det sterkeste!”
Janne, 36
“Jeg var usikker på om et nettkurs kunne være til hjelp. Prisen gjorde også at jeg vurderte det noen runder - er det verdt det? Det var det! En av mine beste investeringer for helsa mi. Skulle ønske jeg hadde gjort dette 20 år tidligere. Dette er noe jeg anbefaler varmt.”


Overvinn depresjon og lav selvfølelse, og begynn å nyte livet igjen


Betal over 5 måneder

NOK 1290 /måned

Meld deg av innen 14 dager og få pengene tilbake

Depresjon gjør det vanskelig å fungere i hverdagen. Den gjør at du mister motivasjon og håp, særlig hvis andre behandlingsmetoder har mislyktes tidligere.

Vi er så sikre på at workshopen vil hjelpe deg, at vi tilbyr 14 dagers pengene-tilbake-garanti. Hvis du ved slutten av andre uke føler at programmet ikke passer deg, kan du altså melde deg av helt kostnadsfritt.

Ta i så fall bare kontakt med oss på mail, så melder vi deg av. Avmelding etter at samling 3 er gjennomført, er ikke mulig.
Hvem passer workshopen for?
Nesten alle som lider av nedstemthet, depresjon eller lav selvtillit vil dra fordel av workshopen, enten de har en klinisk diagnose eller ikke.

MKT bryter selve grubleprosessen, som er en hoveddriver av lav selvfølelse og depressive episoder, og klarer dermed å hjelpe over 80 % av de som lider av depresjon.

Workshopen passer aller best for deg som sliter med lav selvfølelse, nedstemthet, eller lett til moderat depresjon. Men hvis du er alvorlig deprimert eller suicidal, er ikke workshopen for deg akkurat nå. Da anbefaler vi en-til-en oppfølging.

Hvis du er usikker på om workshopen passer deg, hjelper vi gjerne med å vurdere situasjonen din og gi deg råd. Send i så fall en e-post til erik@mkt-oslo.no
Hør fra noen av våre over 200 deltagere:

80 % av personer som går gjennom MKT for depresjon, er ikke lenger klassifiserte som «klinisk deprimert»

Olav (49)

“Jeg tenkte at dette er enda en form for behandling der jeg kun ender opp med mindre penger og lite resultat, men jeg er ikke særlig trist og deprimert lengre. Noen dager får man et lite flashback, men jeg synes det går bra. Jeg tenker ikke på meg selv som syk og deprimert, og det føles befriende å ikke "måtte" gruble over alt lenger.”

Gerd (58)

“Jeg kan styre tankene mine på en helt annen måte enn tidligere. Det føles befriende. Kjenner raskt igjen triggertanker og klarer å styre unna å bruke tid på de. Livet føles litt enklere, og jeg får mer ut av fritiden min. Lettere å være sosial, og jeg irriterer meg mindre over andre mennesker.”

Kristin (37)

“Jeg vil sterkt anbefale denne workshopen, den var verd hver eneste krone. Hvis man ikke liker den kan man gi seg etter de første 2 ukene. Jeg har anbefalt det til både familiemedlemmer og venninner.”

Line (45)

“Godt strukturert og informativ workshop som gir nyttige verktøy. Passer for folk som sliter med uro, nedstemthet og lav selvfølelse, og som ønsker å være anonyme.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Finner du ikke spørsmålet ditt i FAQen under? Ta kontakt med oss på info@mkt-oslo.no
Når starter workshopen?

Workshopen starter 18. januar. Det blir ukentlige økter de tre første onsdagene (18. og 25. januar, og 1. februar) fra 18-19.30.  

Deretter får du en implementeringsuke mellom hver av de neste tre samlingene slik at du får tid til å jobbe med oppgaver og innarbeide ny kunnskap i hverdagen. Samling 4, 5 og 6 er dermed lagt til 15. februar, 1. mars, og 15. mars. Siste samling blir 5. april.

Du får tilgang til workshopen via en lenke som du mottar på e-post noen dager før oppstart.

Mellom samling 3 og 4 får du mulighet til å stille spørsmål og gå mer i dybden via 60-minutters live økter med Q&A. Disse vil foregå onsdag 8. og 22. mars fra kl.18-19.

Live Q&A fungerer slik at du ser og hører kursleder samtidig som du selv er helt anonym. Ingen kan se eller høre deg, og kun kursleder ser hva du skriver i chatten. Du kan sende inn spørsmål på forhånd eller være med live og stille spørsmål i chatten underveis i samlingene.

Du kan ta kurset uten å være med på livesamlingene, men hvis du har spørsmål eller står fast gir disse samlingene en anledning til å få mer personlig tilpassede svar på det du lurer på.

Psykologen som leder kurset vil være tilgjengelig i hele kursperioden via private krypterte meldinger slik at du kan få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha. Meldinger vil vanligvis bli besvart innen 24-48 timer i åpningstiden.

Du får tilgang til kurset og opptak fra livesamlingene i ett år fra 18. januar.
Hvis jeg ikke kan delta, kan jeg se møtet senere?
Ja, det kan du. Men vi anbefaler å delta på møtene så ofte du kan for å få best mulig resultat.

Etter kurset har du tilgang til opptakene fra workshopen i et helt år, slik at du kan gå tilbake og se gjennom moduler og samlinger på nytt hvis du skulle ha behov for det.

Du kan sende inn spørsmål på forhånd, eller i etterkant av livesamlingene, slik at du kan få svar på det du lurer på enten du er med live eller ikke.
Må jeg ha diagnose for å være med?
Du trenger ikke en diagnose av noe slag for å delta. Workshopen gir deg verktøyene du trenger for å håndtere negative tankemønstre, og det er noe alle sliter med i større eller mindre grad. Workshopen er åpen for alle som ønsker å lære verktøy for å navigere enklere gjennom livet.
Jeg har flere diagnoser. Passer denne workshopen for meg?
Å ha flere diagnoser er veldig vanlig. Mange har flere overlappende diagnoser som alle kan bedres gjennom metakognitiv terapi.

Hvis du har bipolar lidelse type 1 eller har OCD som ditt hovedproblem, anbefaler vi en-til-en terapi for at du skal få best mulig resultat.

Hvis du har en personlighetsforstyrrelse eller ADHD vil du som regel kunne få godt utbytte av workshopen, men det er mulig at du vil ha behov for en-til-en timer i tillegg, eller at du vil trenge litt mer tid og øvelse for å få fullt utbytte av workshopen.

Hvis du fortsatt er usikker på om workshopen passer for deg, kan du sende en e-post til erik@mkt-oslo.no.
Kommer jeg til å snakke med eller se andre medlemmer i gruppen? Kan jeg være anonym?
Du kommer bare til å se og snakke med psykologen som leder workshopen. I hver workshop inviterer kursleder deltakerne til å delta konfidensielt via meldinger, men du blir ikke bedt om å oppgi personlig informasjon. Dette er fordi MKT handler om tankeprosesser og ikke innholdet i tankeprosessene.

Vi trenger noe grunnleggende informasjon om deg, som navn, e-post, telefonnummer, og adresse for at du skal kunne delta.

I tillegg vil du få mulighet til å sende inn ekstra informasjon underveis i workshopen (f.eks. spørsmål og symptomskjema). Du trenger ikke å sende inn ekstra informasjon hvis du ikke vil, men det gir kursholder større mulighet til å tilpasse innholdet i workshopen til deg.

For alle andre deltakerne er du fullstendig anonym. Ingen av deltakerne kan se hverandre, eller få informasjon om hverandre.

Underveis i kurset kan du stille spørsmål gjennom krypterte meldinger og chat. Kun psykologen som leder workshopen kan se hva du skriver. Kursholder vil dele kommentarer og spørsmål underveis i livesamlingene sånn at alle i gruppa kan få nytte av svarene og få innblikk i de andres erfaringer. Ingen sensitiv eller avslørende informasjon vil bli delt.
Kan jeg stille spørsmål underveis i livesamlingene?
Absolutt! Du er velkommen til å stille spørsmål anonymt gjennom chatten underveis i samlingene (eller mellom samlingene via krypterte meldinger).

Psykologen som leder workshopen kan se meldingene dine, men de andre deltagerne kan ikke se noe. Hvis ditt spørsmål blir tatt opp i gruppa vil det bli gjort på en måte som sørger for at du er 100% anonym.
Hva trenger jeg av utstyr for å delta?
Du må ha en data med internett, en god penn, og en stor (minst A4) notatblokk til å skrive i. Du trenger også et viskelær. Ellers anbefaler vi at du sitter på et sted hvor du ikke kan bli forstyrret eller overhørt, og hvor du sitter komfortabelt.
Hva om jeg har angst?
En angstdiagnose er ikke noen hindring for å bli med på workshopen. Mange har både angst, lav selvfølelse, og depresjon, og det fine er at du kan bruke verktøy fra workshopen på alle disse problemene.

Hvis du har blitt deprimert som følge av langvarig angst, kan det hende at du opplever å få mer angst igjen når depresjonen letter. I så fall er det mulig at du må jobbe med angsten for seg.

For en del holder det imidlertid å være med på en workshop, og å bruke verktøyene bredt for å få bukt med både angst og nedstemthet. Dette er vanskelig å vite på forhånd.
Jeg har prøvd forskjellige typer terapier uten å bli bedre. Kan dette programmet hjelpe meg?
Før metakognitiv terapi ble utviklet, ble kognitiv atferdsterapi ansett som den beste behandlingen for lav selvfølelse og depresjon.

Kognitiv terapi hjelper for omtrent 50 % som sliter med disse problemene, men problemet er at mange får tilbakefall. Forskning viser at metakognitiv terapi hjelper for omtrent 80 % og gir færre tilbakefall, så vi anbefaler absolutt at du prøver.

Husk at du kan bli med på de to første samlingene og se om det er noe for deg. Hvis du ser at workshopen ikke passer for deg, kan du melde deg av med noen nye perspektiver i bagasjen.

Uansett hva du velger videre, ønsker vi deg lykke til.
Tar dere helseforsikring eller henvisning?
Vi er en helprivat klinikk og får ingen offentlig støtte. Derfor trenger du ingen henvisning for å melde deg på kurs hos oss.

Noen får dekket kostnadene for workshopen gjennom arbeidsgiver eller forsikring. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap eller din arbeidsgiver for å høre om det gjelder deg.
Kan jeg delta selv om jeg tar medisiner mot depresjon?
Ja, det kan du. Metakognitiv terapi funger fint selv om du bruker medisin mot depresjon, men vi anbefaler ikke at du begynner på nye medisiner underveis i workshopen.

Hvis mulig er det fint om du unngår å gjøre noen endringer i medisinbruk like før, eller underveis i kurset siden det kan gjøre det vanskelig å vite hva som ligger bak endringer i symptomene dine. Diskuter helst med oss hvis du må gjøre endringer.
Hvis jeg vil delta, hva skjer etter at jeg har meldt meg på?
Med en gang du har sendt inn registreringsskjemaet får du en mail med bekreftelse på at du er påmeldt. Du betaler ingenting når du melder deg på. Vi sender først faktura etter andre samling.

Noen dager før workshopen starter sender vi ut mer informasjon. Da får du også vite hvor du kan registrere deg for å få din unike påmeldingslink til de live videomøtene.

Skulle noe være uklart er det bare å ta kontakt på mail til info@mkt-oslo.no eller telefon 41221988, så finner vi ut av det sammen.

Du kan få det bedre med kunnskap og effektive verktøy fra MKT

Bli med på Workshop og lær hvordan du kan bli frisk fra depresjon og lav selvfølelse på kun 12 uker


betal over 5 måneder

NOK 1290 /måned

Venteliste

Neste workshop starter
2024
Skriv deg på ventelisten for å få beskjed når påmeldingen åpner.