Gruppeterapi

Lær å ta kontroll over bekymring, stress, og angst på kun 7 uker

Tradisjonell terapi kan gjøre at du lærer å forstå deg selv bedre. Men bedre selvforståelse fører ikke nødvendigvis til mindre stress og angst. Metakognitive grupper er lagd for deg som leter etter en manual - en steg for steg guide - til hva du kan gjøre for å få mindre bekymringer, stress, og angst i ditt liv.

 • Sliter du med angst, uro, og tankekjør?
 • krisemaksimerer du over små og store ting?
 • Kjenner du deg konstant urolig?
 • Kunne du tenke deg å prøve metakognitiv terapi på en effektiv måte til en billigere pris?

Da er denne gruppen for deg! Bli med på vårt neste gruppeforløp, og lær deg steg-for-steg hvordan du skal få bukt med angst, stress, og bekymring.  

Er metakognitive grupper noe for meg?

Hvis du kjenner deg igjen i flere av punktene under, vil du kunne få godt utbytte av gruppen. Du:

 • Sliter med bekymringer, angst, og stress, ELLER har fått diagnosen generalisert angst.
 • Bekymringer og katastrofetanker tar ofte overhånd, og gjør deg engstelig, urolig, og sliten.
 • Har prøvd å distrahere deg, roe ned, og meditere uten at det har hjulpet helt.
 • Kjenner at du er på vakt for ubehagelige tanker, følelser, og situasjoner.
 • Sliter med å få sove på kvelden, sover urolig, eller våkner tidlig.
 • Er ofte trist og engstelig for ting som andre ikke ser ut til å bry seg om.
 • Har vært i terapi tidligere uten å bli frisk, og ønsker å prøve en annerledes tilnærming.
 • Er over 18 år.

I gruppen får du:

 • Den mest effektive behandlingen vi har for stress, angst, og bekymring.
 • En personlig modell som viser hva som opprettholder dine problemer, og hva du skal gjøre for å få det bedre.
 • En ny måte å forstå og håndtere bekymringer, stress, og angst på.
 • Øvelse i å styre din oppmerksomhet slik at du kan bli mer tilstedeværende og konsentrert.
 • Hjemmeoppgaver som du skal trene på mellom timene.
 • Spesifikke måleverktøy som hjelper deg til å se din fremgang gjennom behandlingen.
 • Fellesskap av mennesker med lignende vansker som deg.
 • Tilbakefallsplan – en plan for hvordan du kan takle vanskelige situasjoner i fremtiden uten å få tilbakefall.

Hva sitter jeg igjen med?

 • Vesentlig bedre livskvalitet.
 • Mer mentalt overskudd, ro, og konsentrasjon.
 • Forbedret evne til å håndtere problemer og utfordringer.
 • Evne til å stoppe bekymring, grubling, og tankekjør.
 • Kunnskap om hva som skaper bekymring, stress, og angst, og hvordan du kan unngå det - også i fremtiden.

Hvordan gjennomføres metakognitive grupper?

Vi vil gjerne understreke at metakognitive grupper ikke er som vanlig gruppeterapi. Gruppene ligner mer på en blanding av kurs og workshop.

I metakognitiv gruppeterapi sitter vi ikke i sirkel og snakker om detaljer fra fortiden, private problemer og følelser. I stedet vil du få hjelp til å jobbe målrettet med å ta kontroll over de prosessene som skaper og opprettholder bekymringer, stress, og angst.

Den mest effektive behandlingen

Metakognitiv terapi er den mest effektive behandlingen vi kjenner til for angst og depresjon. Forskning på flere tusen gruppeterapideltagere i Danmark, viste at rundt 80% ble diagnosefri etter 6x2 timer metakognitiv gruppeterapi.

Våre metakognitive grupper foregår på onsdager fra 09-11, og varer i 6 x 2 timer. I tillegg får du en totimers oppfølging 6-7 uker etter siste møte. Gruppene vil være små – kun 6-10 deltakere. Det gjør at vi kan gi deg tilpasset oppfølging innad i gruppen.

I perioden mellom sjette samling og oppfølgingssamlingen, vil du få ukentlige eposter med tips, råd, og påminnelser som hjelper deg å holde fast på det du har lært.

Neste tilgjengelige gruppeforløp

Vårt neste gruppeforløp starter 14. oktober kl. 09-11. Påfølgende datoer, er 21. oktober, 28. oktober, 4. november, 11 november, 18. november, og 13. januar. Gruppen ledes av Sunniva, men andre terapeuter kan komme til å være med deler av tiden så lenge det er i orden for alle deltagerne.

Vi møtes i private og skjermede møterom i Forkningsparken (like ved Blindern og Forskningsparken T-banestasjon). Her har vi plass til å holde anbefalt avstand, vi har håndsprit, og det er god kaffe tilgjengelig fra kaffebaren på Parken Bakeri.

Vi følger oppdaterte regler for smittevern rundt koronavirus.

Priser

Prisen for et gruppeforløp er kr. 7700,- Det vil si at du betaler kr. 550,- per hele time for totalt 14 timer. ( 12 600,- mindre enn du ville betalt for 14 individuelle timer). Du kan betale alt på en gang, eller du kan betale i sju omganger.  Påmelding er bindende. Hvis du melder deg av mindre enn tre uker før kursstart, må du betale et gebyr på 20% av kursavgiften. Ved avmelding etter kursstart må hele summen betales.

Vi anbefaler ikke gruppeterapi dersom du sliter med:

 • Alvorlig depresjon
 • OCD
 • Psykose
 • Selvmordsproblematikk
 • Personlighetsforstyrrelser eller svært komplekse lidelser

Påmelding

Send oss en mail på info@mkt-oslo.no hvis du vil melde deg på vårt gruppeforløp. Alle møtene vil foregå i Forskningsparken fra kl.09.00-11.00.  Vi ser frem til å høre fra deg!

Vil du vite mer om metakognitiv gruppeterapi før du melder deg på? Send oss en mail med dine spørsmål, eller hør andres erfaringer med metakognitive gruppeforløp her.

Vanlige spørsmål:

Må jeg ha en diagnose?

Du trenger ikke ha en psykisk lidelse for å få nytte av et metakognitivt gruppeforløp.  Gruppen passer også for deg som sliter med bekymring, angst og stress, men som ikke har noen diagnose.

Hvordan er metakognitiv gruppeterapi forskjellig fra individuell terapi?

Noen problemer går igjen hos nesten alle som sliter med bekymring, angst, og stress. Det er disse problemene vi fokuserer mest på i våre gruppeforløp. Mye av det du lærer og gjør i gruppen, er derfor likt det du ville fått i individuell terapi.

Fordelen med gruppeterapi, er at du - i tillegg til dine egne erfaringer - også kan lære av andres erfaringer underveis i behandlingen. Ulempen er at det er noe mindre rom for individuell tilpassing av forløpet.

Erfaring med metakognitive gruppeforløp viser at mange får like stort utbytte av denne terapiformen som av individualterapi.

Jeg er ikke komfortabel med å utlevere meg for fremmede mennesker - hvor mye må jeg snakke om meg selv?

Metakognitiv gruppeterapi skiller seg fra tradisjonell gruppeterapi ved at vi ikke snakker om fortiden, og heller ikke om private tanker og detaljer fra livet ditt. I stedet blir det undervisning, enkle øvelser, og utveksling av erfaringer dere gjør dere gjennom øvelser og hjemmeoppgaver. Fokuset i gruppen er ikke på fortiden, men på hvordan du kan håndtere bekymringer og uro annerledes for å få det bedre her og nå.

Ved første samling presenterer alle seg selv helt kort, og gir et stikkord om hva de ønsker hjelp med. Deretter går vi i gang med undervisning, øvelser, og hjemmeoppgaver.  Vi driver ikke med rollespill, men med tankeøvelser. Av og til kommer vi inn på innholdet i bekymringene dine, men det er valgfritt hva du vil dele.

Trenger jeg å ha med noe til gruppene?

Du må ha med en god penn og en notatblokk til å skrive i.

Jeg vet ikke om jeg har generalisert angst, er gruppen rett for meg?

Du trenger ikke ha diagnosen generalisert angst for å få nytte av gruppen. Faktisk trenger du ikke ha en psykisk lidelse i det hele tatt. Hvis du sliter med bekymring, stress, eller angst, er denne gruppen for deg.

Hva hvis jeg også sliter med noe annet, eller av andre grunner har behov for mer terapi?

Gruppene kan kombineres med individualterapi, enten underveis i gruppeforløpet, eller i etterkant (avhengig av kapasitet). Som eksisterende klient, vil du bli prioritert. Det er også fint å vite at du mest sannsynlig vil spare en del timer på å ha gått gjennom gruppeforløpet først.

Jeg sliter med bekymringer, stress, og angst, men har også depresjon/OCD/traumer, er denne gruppen rett for meg?

Noen elementer av OCD er ikke et problem, men hvis tvangslidelse er ditt hovedproblem, er ikke dette gruppen for deg. Dette er heller ikke en gruppe for deg med svært komplekse problemer, som for eksempel personlighetsforstyrrelser. Det betyr ikke at du ikke kan få noe ut av gruppen, men du vil trolig ha behov for individuell terapi i tillegg.

Hvis du kjenner deg mildt deprimert, kan du fint delta i gruppen. Det samme gjelder hvis du har tilbakevendende depresjoner, men ikke er deprimert akkurat nå. Hvis du for øyeblikket sliter med en moderat eller alvorlig depresjon, er ikke denne gruppen rett for deg akkurat nå.

Traumebakgrunn eller PTSD er ingen hindring for å få mye ut av denne gruppen, selv om den ikke primært er rettet mot deg.

Gruppen er tilpasset deg som har problemer med bekymringer, stress, uro, og angst. Hvis dette er noe du kjenner deg igjen i, vil du kunne få nyttige verktøy, strategier, og en ny forståelse av dine problemer gjennom denne gruppen.

Jeg har prøvd andre typer terapi uten å bli bedre, vil denne gruppen kunne hjelpe meg?

Mye tyder på at metakognitiv terapi er den mest effektive terapiformen vi har for bekymring, stress, og angst. Metoden skiller seg fra både kognitiv og tradisjonell terapi på flere måter. Hvis du bekymrer deg, grubler, eller fokuserer mye på farer, er denne terapiformen verdt et forsøk.

Hvis du vil ha forskningsbasert og effektiv hjelp til å ta kontroll over bekymringer, stress, og angst, send oss en mailinfo@mkt-oslo.no.  Vi ser frem til å høre fra deg!

Vil du vite mer om metakognitiv gruppeterapi? Hør andres erfaringer med metakognitive grupper i Cektos podcaster “lev mer, tænk mindre” og “grib livet, slip angsten”.

KONTAKT

TELEFON

Ma. - Fre. 09:00 - 17:00

EPOST

Svar innen 24 timer

ADRESSE

Slemdalsveien 70A
0370 OSLO

SEND MELDING

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.